Is een strandhuisje geschikt voor mindervaliden?

Dat ligt aan de persoonlijke omstandigheden / hoe mobiel de persoon is.

De meeste strandhuisjes staan op een verhoogd onderstel (dus trap), maar niet allemaal. In Katwijk staan de strandhuisjes direct op het zand en bovendien vaak via een verhard pad te bereiken. Een strandrolstoel is op te leen bij 3 strandpaviljoens: Strandhuys Katwijk, Zilt en Het Wantveld. Bekijk hier alle strandhuisjes Katwijk.

De strandhuisjes van Hoek van Holland zijn via een verhard pad te bereiken vanaf de parking. U hoeft dan dus niet over het zand te lopen. U kunt daar indien gewenst gratis gebruik maken van een strandrolstoel, die is op te halen vlakbij de parking van de strandhuisjes. Voor reserveringen van een strandrolstoel kunt u contact opnemen met mevrouw Jacqueline van der Heide via 06 – 31 00 02 55. Er is wel een korte trap om naar binnen in het strandhuisje te kunnen.

In Kamperland loopt ook een verhard pad voor de strandhuizen. Deze staan ook op een onderstel, dus korte trap. Je kan tijdens het boeken een huisnummer selecteren, zodat je zo dicht mogelijk bij de parking zit. 

Bij strandhuisjes Nieuwvliet en Stranddroom zijn er enkele strandhuisjes speciaal aangepast met bijvoorbeeld bredere deuren en toiletbeugels en ook te bereiken via een verhard pad. Deze zijn ieder jaar 100% volgeboekt, dus voor een aangepast strandhuisje in Zeeland is het extra aan te raden om een jaar van te voren te boeken.