Tot rust komen in een strandhuisje…

26 juli 2023: Martijn Rongen en zijn vrouw Melissa vieren met hun twee zoons al jarenlang (mini-)vakanties in hun strandhuisje op het Grote Strand van IJmuiden.

Melissa is op het strand opgegroeid. Haar ouders en grootouders hadden namelijk strandhuisjes bij Bloemendaal en later bij IJmuiden. Elke zomervakantie bracht ze er door. Ze zijn nu de derde generatie die in een strandhuisje verblijven.

„Mijn moeder verhuisde tijdens de zomervakantie gewoon naar het strand”, vertelt Melissa. „Mijn vader kwam dan’s avonds uit zijn werk.

Melissa, eigenaresse strandhuisje IJmuiden

Het strandhuisje is van alle gemakken voorzien. Zo heeft Martijn zelf een bedstee getimmerd. Verder is aanwezig:

  • Woonruimte met open keuken
  • Stapelbed met tweepersoonsbed en 1 persoonsbed er boven
  • Slaapbank voor 1 persoon
  • Bestede voor 1 persoon
  • Wasbak keuken en chemisch toilet (aansluiting riool vanaf 2024)
  • Douches en toiletten van de strandvereniging op loopafstand
  • Strandterras

„Regenbuien ervaar je hier heel anders”, weet Melissa. „Als het opklaart, is het meteen weer fijn op het strand.” Elk weer is mooi weer, vindt Martijn, die in IJmuiden graag vroeg opstaat: „Lekker met een bakkie koffie in de ochtendzon aan de achterkant van het huisje. Ultieme rust.”

„Wat doen we de hele dag? Uitrusten! Lezen, in de zon zitten, kletsen, een spelletje. Volleyballen of voetballen met de kinderen. In de avonden zitten we vaak met onze strandvrienden gezellig tot in de kleine uurtjes bij elkaar, wijntje en biertje erbij, wat chips… Het is allemaal zo lekker ongecompliceerd.”

Hun strandhuisje is net te koop gezet, al benadrukken ze geen haast te hebben. „Maar we willen, nu de kinderen groter worden (12 en 18), weer meer met ze gaan reizen”, zegt Martijn. „We vinden het zonde om het huisje veel leeg te laten staan. Daarvoor is het hier te leuk en te gezellig.

Samenvatting van artikel uit de Telegraaf. 26 juli 2023. Met ook foto’s van de eigenaar.

Strandhuisjes IJmuiden aan Zee – zonsondergang